27 Март 2016

Таско Ерменков: Борисов е започнал да пише научно-фантастични романи

„Премиерът е започнал да пише научно-фантастични романи”. Това заяви народният представител от и член на Комисията по енергетика Таско Ерменков в ефира на „Неделя 150“ на БНР по повод изказването на мин.-председателя Бойко Борисов, че през април ще започнем „да дупчим и да добиваме нефт и газ“.
 
Според Ерменков, ако премиерът се чувства раздвоен в избора си между творчеството и практиката, нека реши какво ще прави. „Ако ще пише романи, е добро начало, може и Нобелова награда да получи. Ако обаче ще управлява държавата – нека да се съобразява с фактите.
 
Според мен той прави антикризисен ПР, на фона на всичко, случващото се в България, за да може хората да му повярват”, категоричен бе народният представител от левицата. Според Ерменков не може през април да започне добива на газ – тогава би могло да започне проучването за наличие на ресурс.
 
„Вероятно премиерът има предвид, че в  находището „Хан Аспарух” може да започне да се сондира. Ако обаче се установи достатъчно количество газ, след това трябват още около 10 години, за да се създаде инфраструктура, да се спазят нормите за безопасност и едва след това да се премине към добива”, поясни членът на енергийната комисия в НС.
 
Източник: Фрогнюз
< Назад към всички новини
Регистрация
?