25 Юни 2016

Юнкер: Германия ще играе централна роля в ЕС

Германия ще играе централна роля в Европейския съюз след референдума за излизане на Великобритания от общостта. Това казва председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в интервю за в. "Билд".
 
Юнкер: Германия ще играе централна роля в ЕС
 
Юнкер посочва, че 73-мата британски евродепутати може да напуснат Европейския парламент преди изтичането на мандата им през 2019 г. Ситуацията е различна за приблизително хилядата британци, които работят като еврочиновници, тъй като те работят за Европа, а не за Великобритания, уточнява Юнкер, цитиран от БНР.
 
Вчера канцлерът Ангела Меркел покани на 27 юни в Берлин френския президент Франсоа Оланд, италианския премиер Матео Ренци и председателя на Европейския съвет Доналд Туск, за да обсъдят ситуацията след британския референдум, а за днес е предвидена среща на външните министри от шестте страни основателки на Евросъюза, също в Берлин.
 
Инициативата е на външния министъръ Франк-Валтер Щайнмайер, който събира колегите си от Франция, Италия, Белгия, Холандия и Люксембург в резиденцията Борзиг. Те ще разгледат възможността за гъвкава рамка от правила, която да възпрепятства излизането от общността на още страни.
 
Междувременно френският президент Франсоа Оланд ще се срещне с лидерите на големите френски партии. Той ще разговаря и с италианския премиер Матео Ренци и генералния секретар на ООН Бан Ки-мун.
 
Източник: Гласове
 
Бележка на редактора
 
И къде е нашето момче, вънкашният министер, а? Къде е и защо не е поканен наш Митефф. Пълен с толкова спасителни визии от Абу Даби до Черно море и отвъд даже!!  Това на какво прилича?. Ние втора категория ли сме тук,  или извън класацията. По скоро последни дупки на кавала. Или както бе рекъл малко екстремният понякога, но правдив български социолог Иво Христов - "Той на България елитът и е до ....Калотино."
Май че и по- близко са границите за родния самозван елит, вътрешни както се вика интер регионални.
 
Ей, на и от гр. Кубрат се обади из тези дни син премиера и им рече "айде стига до тук, че е много горещо". Пък там го питали за асфалт и други глупости... Сиреч хората с надежда ще дойде ли някой до тук не да  чуе хорските вопли. Ами  да остави някой лев като инвестиция, ако не, поне за по две бири. Е, засега само музиката засвири, но чак като си замина скъпата делегация.
 
През "|Джендема на Кубрат", някогашното китно градче в Лудогорието, известно повече днес като Дейли Ормън, може ии да минат някои. Но то ще е по въздуха, любезни, така да се каже. Че долу хем много пече и нищо освен хлебеца не се опича като хората.
 
Да му мисли раята там, и тези които спят по тракторите, за да нахранят дюмбелите. Понеже е казано "Сит на гладния не вярва" - толкова е и перспективата, значи.
 
Иначе надежда отвсякъде дебнела, както уверява един там писател с копринено шалче, който минава за роден българин, обаче е гажданин на света, поради което го водят като мечка да обяснява как от нас "туканка нищо не става"...
 
Понеже и там на Запада много не са сигурни в собствената си идентичност /вече подир Брекзита/ та си дават лептата да я отстояват и поддържат . А то става, като изкараш другите хем по сбъркани, хем по нефелни. Да не говорим, че и билета си не могат да платят до някое там "евро кънтри", че да се наредят на опашката за безработни.

Сега не питайте братя, защо паметника на Самуил в София свети с отровно зелени очи, като Баскервилското куче, както се занасят местните зевзеци /вж. британската енциклопедия как се превежда този термин -  няма го/ .
 
Но, познавачите на разни "периферни континентални душевности" казват, че  именно по това най много сме си приличали с ингилизите - в чувството за черен хумор. А и още, че като се видел българинът с 5 лева - къща почвал да строи. Но и това са мантри, нали? 
 
Иначе според  някои бритарски лордове, досега да са ни  засадили  картофи върху руините на Софийското равно поле подир бомбардировките, както препоръчал др. Чърчил. Пък то сега и ряпа няма по него.
Но виж терени за кой какво му душа иска да си направи - като екзитира, демек реши да се чупи от своя там остров -  колкото искаш. Засега де.
Що поживеем ще видим, казват нашите. Поне докато не лъснат някои полукълба от кръглия и глобален свят на Оксидента /чети Запада/,  на месечината.
Той нали и Еньовден мина, та и това можем да дочакаме.
Светът си е въртележка братя, важното да не се скъсат синджирите...
Иначе си е кеф. И вятърът на промяната даже духа.
< Назад към всички новини
Регистрация
?