16 Юни 2016

Венци Мицов: Бурките не са в дневния ред на българите

С проектозакона за забрана на бурките на обществени места се подменя дневният ред на обществото. Това обяви в предаването „Лице в лице” Венци Мицов от „Глас народен”, общински съветник в София.

Венци Мицов: Бурките не са в дневния ред на българите
 
Бурки

Проектът, внесен от Патриотичния фронт в парламента, мина вчера на първо четене – без дебат и с почти пълната подкрепа на присъстващите в пленарната зала депутати.

Патриотизмът не е да се плашим, а да си оправим държавата, коментира още Мицов.

Според Искрен Веселинов, депутат от Патриотичния фронт, предложението за забрана на бурките идва точно навреме и цели превенция.

Той признава, че в България в момента има само около 40-50 жени с бурки, защото има доказателства, че някои от тях се носят срещу заплащане, което означава, че се опипава почвата. Тези бурки са пионери на радикализацията у нас, смята депутатът. Той припомни, че с проектозакона се инкирминира склоняването към носене на бурка.

Според Искрен Веселинов държавите от Западна Европа си патят, защото не се взели навреме мерки.

Опасявам се, че със забраната на бурките не може да се предотврати атентат, смята обаче Мицов.

ПФ възрази и срещу провеждането на гей парад в София и организира контрашествие в събота, когато ще се проведе  тазгодишния „Прайд” в столицата.

„Бих призовал хомосексуалните да бъдат толерантни към хетеросексуалните – този парада е агресия. Никой не забранява на никого да се обича. Аз не съм участвал в демонстрация на хетеросексуални. Няма нито едно право, отнето на хомосексуалните в нито един закон”, обяви Веселинов.

Това с протестите и контрапротестите е уникален български феномен. Ние като цяла сме хетеросексуални в ръководството на „Глас народен”, но не сме против „Прайда” – трябва да се научим да живеем заедно с различните – да живеем заедно и да не се мразим”, каза Венци Мицов.
 
 
 
 
< Назад към всички новини
Регистрация
?