24 Юни 2016

Въвеждат визи за работещите българи във Великобритания

Излизането на Великобритания от ЕС ще доведе до икономическа криза, което ще има със сигурност отражение върху България.

Весела Чернева за Фрог: Въвеждат визи за работещите българи във Великобритания
Весела Чернева

В момента, в който Обединеното кралство формално напусне ЕС, което ще стане вероятно след 2 години, условията за работа на българи, румънци, поляци и други източноевропейци ще се променят рязко. Не изключвам въвеждането на визи и силно ограничаване на правата им на труд. Това коментира пред Фрог нюз Весела Чернева от Център за либерални стратегии.

Великобритания беше втората по големина икономика в Съюза, с най-много опит в областта на външната политика и сигурността, тя бе най-големият защитник на общия пазар, на правата на човека. ЕС без нея ще бъде с по-малко влияние, по-слаб икономически, но ако се използва момента правилно, може да направи вътрешна реформа, която да обори евроскептиците за разпад.

ЕС трябва да предотврати ефекта на доминото. Трябва да направи цената за излизане от обединението по-висока. Решението на Великобритания да направи референдум не беше санкционирано навреме.

Евросредствата по програмите ще бъдат намалени с 5 % в рамките на 7 години. Това не е причина за икономическа криза. Ефектите не са директни, ще ги усетим впоследствие.

< Назад към всички новини
Регистрация
?