18 Февруари 2016

Възможно е парадоксът Ердоган да ни освободи от Пеевски

 


"Не е за пренебрегване и противопоставянето между Русия и Турция и техните лобита в България през крилата на ДПС. Още повече че една от фирмите, която е кандидатствала за участие в строежа на магистрала "Хемус", е турска и се твърди, че е свързана директно с капитали на Ердоган и на негови приближени", казва още Екимджиев.

Според него възможно отпадане на мониторинга от Европа за Румъния и оставането му за България би било логично на фона на диаметрално противоположните обществени процеси, които протичат в България и Румъния по отношение на борбата с корупцията, организираната престъпност и върховенството на правото и закона. Екимджиев допълва, че Румъния изживява очистване от посттоталитарния синдром на корупция, непотизъм и обвързаности на политици с олигарси, докато в България се забелязват обратните процеси.

Адвокатът обаче не изключва възможността сигналите от Брюксел да са част от по-голяма геополитическа игра. На въпрос възможно ли е България да е игрално поле на толкова нечисти сметки той отговаря: "Възможно е заради частния начин, по който се управляват публичните институции, заради приватизирането на управлението и обвързването му с частни интереси и лични капризи и антипатии."

Източник: Дневник

< Назад към всички новини
Регистрация
?