04 Май 2016

Захарова: Турция иска да възстанови Османската империя

 

Говорителят на външното министерство в Москва посочи, че Русия прави всичко възможно за решаване на различията с Турция на масата за преговори.

 

 

Говорителката на руското Министерство на външните работи Мария Захарова заяви, че не трябва да очакваме бърза промяна в разрушителната позиция на Турция на международната сцена, предаде ТАСС. По думите й, властите в Турция "се движат по спиралата на нагнетяване на ситуацията" и изглежда, че искат да възстановят властта на Османската империя.

"Какво да кажем относно Турция? Ние търпяхме много дълго. Ние много добре знаехме за политиката, която провежда турското ръководство, в това число в контекста на Крим и уреждането на сирийския конфликт", заяви Мария Захарова в интервю за в. "Известия". Тя добави, че Русия е направила всичко възможно разногласията с Турция да бъдат решени на масата за преговори.

"Но, за съжаление, всичко опира до днешното турско ръководство. Изглежда, че то иска да възстанови властта на Османската империя. В крайна сметка, всички елементи на неговата днешна политика се подреждат именно в такава картина. Всички знаем как свърши Османската империя", подчерта Захарова. За съжаление, накъдето и да погледнем - Крим, Сирия, бежанците, тероризма, националния въпрос и т.н., навсякъде виждаме разрушителната роля на турското ръководство, добави говорителката на руското външно министерство.

Източник: Гласове

 

 

 

< Назад към всички новини
Регистрация
?